{ LIFESTYLE }
14 Jan 2021
《尹STAY》轉型超成功創高收視率! 朴敘俊預告下套戲做「屠夫」?

相隔兩年韓國綜藝節目《尹食堂》今年再度回歸,不過受疫情影響,節目都要轉移陣地由餐廳改成做民宿生意,並將節目改名為《尹STAY》。主持陣容除了有舊班底尹汝貞、李瑞鎮同鄭有美之外,朴敘俊同好友崔宇植都加盟!當中敘俊Oppa今次更負責擔任大廚,為客人炮製美食!



首集敘俊Oppa就先製作「拿手菜」牛肉餅,佢透露係節目拍攝前係屋企不停反覆練習。不過屋企整嘅係一人份量,要做民宿餐廳就要多人份量,敘俊Oppa準備一餐剁肉剁咗兩小時,自己剁到生無可戀,仲同鄭有美笑言自己下一部戲應該要飾演做「屠夫」。








敘俊Oppa由剁肉、烹調都一手包辦,最後成品獲「同事」激讚話好味。而除了有牛肉餅後,oppa仲會製作餃子湯!而《尹STAY》上星期首播後就創下8.2%的高收視率!




News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION